Δημοσιευμένες Αποφάσεις

Δικηγόρος Θεοδώρα Χατζηπαντελίδου-Δημητρακά

Dikigoros Logo200200

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας! 

Η δικηγόρος Θεοδώρα Χατζηπαντελίδου-Δημητρακά σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στην έδρα της στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα. Αναλαμβάνουμε και διεκπεραιώνουμε με τον καλύτερο τρόπο υποθέσεις από το Ποινικό Δίκαιο, υποθέσεις από το Οικογενειακό και το Κληρονομικό Δίκαιο, υποθέσεις από κάθε είδους σύμβαση, καθώς και υποθέσεις που αφορούν ακίνητο και τακτοποίηση ακινήτου στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Τομείς Ειδίκευσης

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Περισσότερα

Τελευταία νέα

Αθήνα, 6/12/2018    ---     Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/995/1457613 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Περισσότερα...
H Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Πιαγνίων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση σχέδιο Κανονισμού Καζίνο και ...
Περισσότερα...
Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης ...
Περισσότερα...
Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες της Υπουργού Εργασίας σχετικά ...
Περισσότερα...

Επείγουσες Ανακοινώσεις

Περισσότερες ανακοινώσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Η αυτοπρόσωπη παράσταση επιτρέπεται ενώπιον του Ειρηνοδικείου σε υποθέσεις που υπάγονται στη διαδικασία των μικροδιαφορών, δηλαδή όταν το αντικείμενο της διαφοράς δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. 
Με την αγωγή απευθύνεστε στα πολιτικά Δικαστήρια και διεκδικείτε παντός είδους δικαιώματα και αξιώσεις σας έναντι τρίτων, είτε χρηματικού περιεχομένου (π.χ. αξιώσεις από σύμβαση δανείου, αξιώσεις από σχέση μίσθωσης, αξιώσεις διατροφής ανηλίκου), είτε μη χρηματικού περιεχομένου (π.χ. καθορισμός επιμέλειας ανηλίκου, κληρονομικά δικαιώματα). Με τη μήνυση ζητάτε την τιμωρία του μηνυομένου για αδικήματα που τέλεσε εις βάρος σας και το σκοπούμενο αποτέλεσμα δεν είναι η αποζημίωσή σας ή η καθ’ οιονδήποτε αστική αποκατάστασή σας, αλλά η καταδίκη του δράστη σε ποινή στερητική της ελευθερίας ή χρηματική ποινή ή πρόστιμο.    
Μήνυση μπορείτε να καταθέσετε είτε ενώπιον Αστυνομικού Τμήματος είτε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.  
Στερητική της ελευθερίας ποινή έως ένα (1) έτος μετατρέπεται σε χρηματική ποινή ή πρόστιμο, και μπορεί να πληρωθεί. Στερητικές της ελευθερίας ποινές μεγαλύτερες του ενός έτους και μέχρι δύο (2) ή και πέντε (5) έτη μπορούν υπό προϋποθέσεις και κατά την κρίση του Δικαστηρίου να μετατραπούν σε χρηματικές και να πληρωθούν.
Ο δικηγόρος σας δικαιούται να σας εκπροσωπήσει ενώπιον κάθε ποινικού Δικαστηρίου της Ελλάδας, χωρίς κανέναν περιορισμό. Ενώπιον των πολιτικών και διοικητικών Δικαστηρίων, ο δικηγόρος σας μπορεί επίσης να σας εκπροσωπήσει σε όλη την Ελλάδα, αρκεί να είναι διορισμένος στο Δικαστήριο που εκκρεμεί η υπόθεσή σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η υπόθεσή σας εκκρεμεί ενώπιον Εφετείου, ο δικηγόρος σας πρέπει να είναι διορισμένος παρ’ Εφέταις, ενώ εάν η υπόθεσή σας εκκρεμεί ενώπιον του Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος σας πρέπει να είναι διορισμένος παρ’ Αρείω Πάγω.
Εφόσον το έγγραφο απευθύνεται προς εσάς, δεν έχετε λόγο να αρνηθείτε την παραλαβή του, καθώς η παραλαβή δεν ισοδυναμεί με αποδοχή του περιεχομένου του. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, έχετε το δικαίωμα να το παραλάβετε αναγράφοντας δίπλα στην υπογραφή σας τη φράση “με πάσα επιφύλαξη” ή “με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου”. 

Καθώς φαίνεται, η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ'όλα τα μέρη ίση και όμοια...

~ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ~  

TOP

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο dikigoros.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Μάθετε περισσότερα