ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Kthmatologio Gr

Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα σύστημα νομικών και άλλων πληροφοριών για όλα τα ακίνητα της ελληνικής επικράτειας. Οι πληροφορίες αυτές αποσκοπούν στον ακριβή καθορισμό των ορίων καθενός ακινήτου, καθώς και στη δημοσιότητα των εγγραπτέων στα κτηματολογικά βιβλία δικαιωμάτων και βαρών (ενδεικτικώς αναφέρονται: πλήρης κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία, δουλείες, κατασχέσεις, υποθήκες, προσημειώσεις κ.λπ.).
Η διαδικασία κτηματογράφησης για τη δημιουργία Κτηματολογίου και η λειτουργία του Κτηματολογίου διέπονται αντίστοιχα από τους νόμους 2308/1995 και 2664/1998, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες εντός των οποίων οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και οι έχοντες οποιοδήποτε δικαίωμα επί ακινήτων υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, ενστάσεις επί των πινάκων ανάρτησης, αλλά και αιτήσεις για τη διόρθωση των πρώτων εγγραφών είτε ενώπιον του προϊσταμένου του Κτηματολογικού Γραφείου (διόρθωση πρόδηλου σφάλματος) είτε ενώπιον του Κτηματολογικού Δικαστή.

Με εμπειρία ετών στο δίκαιο των ακινήτων

  • ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ την έρευνα της περιουσιακής σας κατάστασης στο αρμόδιο Υποθηκοφυλάκειο και στο Εθνικό Κτηματολόγιο οπουδήποτε στην Ελλάδα και εάν βρίσκεται η ακίνητη περιουσία σας.
  • ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ πλήρη φάκελο με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και λοιπά δικαιολογητικά σε σχέση με το αδήλωτο ακίνητό σας.
  • ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ με ταχύτητα και συνέπεια και εντός των νομίμων προθεσμιών σε κάθε απαιτούμενη διοικητική ή δικαστική διαδικασία για τη διόρθωση της ανακριβούς πρώτης εγγραφής «άγνωστος ιδιοκτήτης», προκειμένου να αναγραφείτε ως κύριος του ακινήτου σας και να μην απολέσετε την ιδιοκτησία σας.
  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ τα δικαιώματά σας επί των ακινήτων σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν παραλείψετε να δηλώσετε το ακίνητό σας στο Εθνικό Κτηματολόγιο, τότε αυτό χαρακτηρίζεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», ανεξαρτήτως εάν έχετε τίτλο κυριότητας ή συμβόλαιο κτήσης, ενώ εάν παρέλθουν οι προβλεπόμενες στο νόμο προθεσμίες και δεν κάνετε καμία ενέργεια, τότε χάνετε το ακίνητό σας, καθώς αυτό περιέρχεται στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επανάκτησής του.
Εντός του έτους 2015 κινδυνεύουν να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου για το παραπάνω λόγο και κατά τον παραπάνω τρόπο, αδήλωτα ακίνητα σε 20 περιοχές της Ελλάδας, ενώ εντός του 2016 θα διατρέξουν τον ίδιο κίνδυνο τα αδήλωτα ακίνητα σε ακόμη 92 περιοχές της χώρας.

TOP

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο dikigoros.gr . Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Μάθετε περισσότερα